Tragédia történt egy középiskolában: hárman meghaltak, hatan megsebesültek

Forrás: Shutterstock -
iskolai lövöldözés középiskola Amerika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három diák életét vesztette és hatan megsebesültek, köztük egy tanár, kedden az amerikai Michigan állambeli Oxford település középiskolájában elkövetett ámokfutásban, a feltételezett elkövetőt elfogták - közölte a helyi seriff irodája.

Három diák életét vesztette és hatan megsebesültek, köztük egy tanár, kedden az amerikai Michigan állambeli Oxford település középiskolájában elkövetett ámokfutásban, a feltételezett elkövetőt elfogták - közölte a helyi seriff irodája.

A halálos áldozatok között két lány van, egyikük 14, másikuk 17 éves volt. A harmadik halálos áldozat egy 16 éves fiú. A sebesültek többségének állapota a seriffhelyettes szerint stabil, kettejükre további műtétek várnak.

Mike McCabe, az Oakland megyei seriff-helyettes a sajtótájékoztatóján közölte, hogy a 15 éves hallgató ámokfutásának indítékát egyelőre homály fedi, a rendőrök kérdéseire nem felelt, szülei tanácsára nem tett vallomást. Továbbra sem világos, hogy mi volt az indítóoka, célzottan vagy találomra választotta ki áldozatait. A gyanúsítottat még az iskolában sikerült őrizetbe venni, ellenállás nélkül adta meg magát. Lefoglaltak nála egy félautomata kézifegyvert és több tárat is. Kizárták, hogy társai is lettek volna a lövöldözés során.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Michael Bouchard seriff később arról számolt be, hogy a gyilkos fegyvert az elkövető apja vásárolta néhány nappal ezelőtt, de azt még nem tudják, miért. A fiú lőgyakorlatokat tartott a 9 milliméteres fegyverrel, és később képeket osztott meg róla, illetve az eltalált célpontokról.
A seriffhelyettes elutasította azokat a feltételezéseket, amelyek szerint a közösségi médiában több diákot előzetesen figyelmeztettek arra, hogy valaki veszélyes akciót tervez az iskolában. A rendőrségnek nincs tudomása semmi ilyesmiről.


Üzent a gyászoló családoknak a Minnesota államban tartózkodó Joe Biden amerikai elnök is. Őszinte részvétéről biztosította a hozzátartozókat, akiknek - szavai szerint - "el kell viselniük szerettük elvesztésének elképzelhetetlen fájdalmát".

A lövöldözés a Detroittól nagyjából ötven kilométerre északra található, 22 ezer lakosú Oxford településen történt.






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.