23 évvel ezelőtti gyilkosság elkövetőit fogták el a rendőrök - Egész Európában keresték őket

Forrás: Shutterstock -
tettes gyilkosság rendőrség elkövető
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elfogtak két szlovák állampolgárságú férfit - egyiküket Németországban, a másikat Budapesten -, akiket egy 23 évvel ezelőtti gyilkossággal gyanúsítanak - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szerdán a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy a nyomozás adatai szerint 1999. február 2-án a Budapest XV. kerületében, a Szent Korona útján található egyik vendéglátóhelyen ismeretlen tettesek megöltek egy magyar és egy bolgár állampolgárságú férfit.

23 évvel ezelőtti gyilkosság elkövetőit kapták el a rendőrök - Illusztráció Forrás: Shutterstock

A bizonyítékok alapján a bűncselekményt D. Alex és B. Karol szlovák állampolgárok követték el, akik ellen európai elfogatóparancsot adtak ki. Ennek alapján október 8-án D. Alexet Budapesten, míg B. Karolt ugyanazon napon Németországban elfogták a rendőrök.

A német hatóságok B. Karol kiadatásáról döntöttek, majd - az osztrák rendőség közreműködésével - november 30-án Hegyeshalomnál átadták a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak.

A férfit november 30-án gyanúsítottként hallgatták ki a fenti ügyben, majd őrizetbevételét követően letartóztatására tettek előterjesztést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.