elhunyt Miltényi Márta gyász Miltényi Márta sportorvos sportorvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú, méltósággal viselt betegség után életének 82. évében elhunyt a népszerű, sokak által szeretett sportorvos, Dr. Miltényi Márta. Tanítványai, kollégái és pályatársai egy emberként őrzik majd emlékét.

Dr. Miltényi Márta volt a hazai atlétaválogatott egykori keretorvosa, emellett számos tankönyv és szakkönyv szerzője. Mindenki Márti nénije a segítőkészség, az őszinteség és az egyenesség megtestesítője volt. Nem találta sértőnek, hogy a tanítványai a következetes szigoráért hol „Vaslédiként" emlegették, hol pedig a gondoskodását és a jószándékát nagyra értékelve „Tyúkanyóként".

Amíg a betegsége nem parancsolta az otthonába, rendkívül aktív volt, rendelt, gyógyított és hasznos tanácsokat adott. Hosszú éveken át a magyar atlétikai válogatott orvosa volt, de maga is versenyzett: az olimpiai ezüstérmes Antal Márta vetélytársaként volt kiváló gerelyhajító.

– nyilatkozta Szalma László, a Testnevelési Egyetem atlétikai tanszékének vezetője az SzPress Hírszolgálatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.