Szívszorító felajánlás! Karikó Katalin 18 millió forintot adományozott Covid-árváknak

Forrás: AFP/Handout -
adomány Karikó Katalin felajánlás Karikó Katalin covid-árvák Karikó Katalin támogatja a Covid-árvákat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karikó Katalin szabadalmának is köszönhető, hogy gyorsan, hatékony vakcinát sikerült fejleszteni a koronavírus ellen. A magyar biokémikus munkásságát több díjjal is jutalmazták, ő pedig nem rest az anyagi elismerést jótékony célra fordítani.

Karikó Katalin kapta nemrég a Bolyai-díjat, a legmagasabb presztízsű hazai tudományos elismerést. A nagy pénzösszeggel járó jutalom teljes összegét azonban nem tartja meg, a felét ugyanis jótékony célra tovább adományozza.

A jutalmának felét az árváknak adja Forrás: AFP/Handout

A tudós 18 millió forintot feljánl a Regőczi Alapítványnak, amely azért jött létre, hogy megsegítse azokat a gyermekeket, akik a koronavírus-járvány miatt veszítették el egyik, vagy mindkét szülőjüket. Az alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége idén tavasszal hozta létre – számolt be a hírről a Tények.hu.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.