Fontos közleményt adott ki a rendőrség - mindenkit érint

Forrás: Shutterstock -
közlemény rendőrség ónos eső óvatosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fontos dologra figyelmeztet a rendőrség, nem szabad félvállról venni.

"Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján hétfőn a déli, majd a keleti országrészben nagy területen várható jelentősebb mennyiségű, tartós ónos eső. Kérjük, hogy mindenki fokozott óvatossággal és a szokásosnál körültekintőbben közlekedjen!" – írja közleményében a rendőrség a police.hu oldalon.

A csúszós utakon a gépjárművezetőknek figyelni kell arra, hogy ebben az esetben a megállás és a kanyarodás is fokozott koncentrációt és óvatosságot igyényel.

illusztráció Forrás: Shutterstock

Tanácsok a rendőrségtől:

- Amennyiben az autó fara elkezd oldalra enyhén kitörni, finom ellenirányú kormánymozdulattal korrigáljuk!

- Téli úton kerülni kell az előzést, és elővigyázatosan, lassítva kell elvégezni a kikerülést, nem a száraz utas rutinsebességgel!

- Csúszós útszakaszokhoz közelítve vegyünk vissza a tempóból! Ha baj van, és az autó megcsúszik, semmiképp sem a satufék a megoldás.

- Érdemesebb nagyobb követési távolságot tartani, hogy legyen időnk reagálni a kialakuló helyzetre, akár arra, hogy fékezve blokkol a kerék!

- Használjuk a motorféket, üresben lehetőleg ne guruljunk, motorfékkel lassítva kisebb az esély a kerék blokkolására!

- Hamar váltsunk fel kéziváltós autóban, hogy a keréknek kisebb esélye legyen az elkaparásra! Az automata váltót tegyük téli állásba!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.