Nem mindenki számára végződött jól a karácsony. A magyar egyenruhások az ünnepek alatt sem pihentek, és több tragédiával is szembesültek szentestét követően.

Tűz miatt érkezett bejelentés karácsony másnapján a Katasztrófavédelemhez, ám a kiérkező szakemberek sajnos egyik esetben sem tudtak már segíteni az áldozatokon.

Vasárnap fél tizenkettőkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a rendőrség egy vecsési családi házban, az Ady Endre utcában egy korábbi tűz nyomait és egy holttestet talált."Mivel tűz már nem volt a helyszínen, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. Nem zárható ki, hogy elektromos eredetű füstölés volt a fürdőszobában, ami halálos füstmérgezést okozott" – írta a szervezet.

Nem ez volt azonban az egyetlen halálos áldozattal járó tragédia december 26-án. A Katasztrófavédelem további két esetben is vizsgálatot indított. Az egyik Szentes külterületén történt, ahol egy romos kis ház kapott lángra.

Az ünnepek alatt is volt dolga az egyenruhásoknak (Illusztráció)Forrás: shutterstock

Két járművel hét tűzoltó négy perc alatt a helyszínre ért, ekkorra már teljes egészében égett az épület. A kis ház teje is beszakadt, a tűzoltók egy órán át oltották. A romok átvizsgálása közben egy holttestet és egy szétégett gázpalackot is találtak a tűzoltók.

Még kora délután egy harmadik bejelentés is érkezett a szervezethez, hogy Miskolcon, a Dankó Pista utcában füst szállt fel egy panelház harmadik emeleti lakásából.

"Az ott lakók a tűzoltók kiérkezése előtt behatoltak a lakásba és eloltották a tüzet. A hálószobában egy holttestet találtak. A miskolci tűzoltók átvizsgálták a lakást és elvégezték az utómunkálatokat. A hálószobában egy asztal és ruhák égtek két négyzetméteren" – idézte a Ripost a Katasztrófavédelem közleményét.