Galla Miklós még június 24-én vehette volna át a Karinthy-gyűrűt, ám az MTVA visszavonta a kitüntetését, méghozzá azért, mert a humorista a színpadon mutogatta a nemi szervét. Galla azóta küzdött a gyűrűért, még Orbán Viktornak is írt az ügyben, aki válaszolt is neki. Nos, most a kitüntetés végül hozzá került, de teljesen másképp, mint ahogyan szerette volna. Galla azonban így is örül.

"Végre vége a cirkusznak, vége a szappanoperának, vége a cicaharcnak. Laár Andrástól megkaptam a Karinthy-gyűrűt. Nagy megtiszteltetés, hiszen az Ő verseivel kezdődött a mi műfajunk. A képen a bal kezemen láthatjátok az ékszert. Köszönöm, András!" - írta a Facebookon Galla. 

"Nagyon izgatott voltam, de éjjel nagyon jól aludtam. Sőt, bár kilenc órakor szoktam ébredni, ma tízig szunyókáltam. Izgultam, hogy végre megkapom a gyűrűt. Február óta ment a huzavona, és most végre megkaptam, ami engem illet, ami nekem jár. Végre megnyugodott a lelkem. Azt tervezem, hogy fellépéseken viselem majd, de nem a zenei koncerteken, mert oda nem illik, majd akkor, amikor humorista minőségemben lépek közönség elé" - nyilatkozta a Blikknek.

"Fontos volt számomra, hogy a New York kávéházban legyen az átadó. Pár évtizeddel ezelőtt itt ült Karinthy Frigyes is. Ez a díj, a gyűrű az iránta érzett rajongásunk, emlékeink és tiszteletünk jele, amely most, hogy odaadtam Mikinek a gyűrűt, körbe is ért. Miki megérdemelte volna a díjat, hiszen azért, mert egyszer volt egy vitatott jelenete, ez nem semmisíti meg a több évtizedes kemény munkáját. Nem éreztem volna jól magam, ha megtartom a gyűrűt, amikor tudom, hogy ő ennyire vágyik rá. Ez így volt helyes. Így már mindketten elmondhatjuk magunkról, hogy Karinthy-gyűrű díjas humoristák vagyunk" - tette hozzá Laár András.