21 év után előkerült a négy nő meggyilkolásáért elítélt balástyai rém, Szabó Zoltán titkos füzete. A férfi slágerszövegeket és szerelmes leveleket írt bele. 

A Bors arról ír, hogy a balástyai rém képzeletbeli és létező szerelmeihez kötődő érzéseit, illetve ismert slágerek szövegét jegyezte le füzetébe, de "felnőttmese" is szerepel a 20 fennmaradt oldalon. Szabó Zoltán a feltételezések szerint súlyos személyiségzavarban és szexuális aberrációban is szenvedett.

"Néhány hete jutottam hozzá, a füzet Szabó rossz hírű, egykori házából származik. Pontosabban, a kemence mögötti részből. Porlepte, dohos, de még mindig jól olvasható. A pszichopata sorozatgyilkos jegyzetei szerepelnek benne! Szabót 2001-ben fogták el. Előtte évtizedeken át csak ő lakott a házban, tárgyai, például a heverője még ott van a ma már csak a vadállatok lakhelyéül szolgáló romban" – mondta el a lapnak a füzetet megtaláló férfi.

21 év után előkerültek a balástyai rém szerelmes levelei: titkos füzetet vezetettForrás: MTI/Németh György

„Nemrégen egyszer megjártam már. Lassabban hát, baj lesz megint" – olvasható például az egyik füzetlapon.  „Zsákbamacska minden nő, elrabolja szíved ő" – idéz egy dalszöveget. 

Szabó Zoltán 2016-ban öngyilkos lett a börtönben