Figyelmeztet minket a magyar orvos: az omikront sem szabad félvállról venni

Forrás: TheDigitalArtist / Pixabay -
tünetek omikron orvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az omikron-variánsnak ugyan enyhébb tünetei vannak, de ettől nem szabad félvállról venni: ezt akkor is fontos ellenőrizni a betegeknél a magyar orvos szerint. 

Az omikron-variáns a legtöbb esetben enyhébb tünetekkel jár, mint az előzőek. A tudósoknak alig pár hónap alatt sikerült beazonosítaniuk az omikron legfőbb tüneteit. Az egyik legújabb kutatás azonban kiemelt egyet közülük, ami pontosan jelzi a fertőzést. Dr. Mangó Gabriella pedig újabb fontos dolgoka hívja fel a figyelmet: akik decemberben vagy januárban estek át a fertőzésen, azok is megbetegedhetnek az onikron miatt.

Képünk illusztráció Forrás: TheDigitalArtist / Pixabay

"Az omikron fertőzötteknél általában enyhe tünetekkel zajlik a betegség, de az oxigénszintet akkor is ellenőrizni kell, hiszen még most is van tüdőgyulladásos beteg. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az oltottak kevésbé súlyos tünetekkel megússzák a betegséget" - idézi az orvos Facebook-posztját a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.