Felfoghatatlan tragédia! Lezuhant a repülője, azonnal életét vesztette a világhírű énekes

Forrás: Shutterstock -
Buddy Holly halál évforduló énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
63 évvel ezelőtt, 1959. február 3-án, egy tragikus repülőgép-szerencsétlenségben vesztette életét Buddy Holly énekes-dalszerző.

Buddy Holly pályafutása mindössze néhány évig tartott, ennek ellenére hatalmas karriert futott be, a mai napig nagy hatással van több világhírű énekes, zenekar munkásságára.

Holly 11 éves korában kezdett zongoraleckéket venni, majd hamarosan átváltott az elektromos, majd az akusztikus gitárra. Már akkor egyértelmű volt, hogy egy kivételes tehetség, bár soha nem volt sztáralkat. Vastag, fekete keretes szemüveget viselt, keszekúszán álltak a fogai és a színpadon sem tudott jól mozogni. Ennek ellenére rövid időn belül az egész világ a lábai előtt hevert.

Buddy Holly kivételes tehetség volt Forrás: Library of Congress

Buddy Holly utoljára 1959. február 2-án lépett színpadra az iowai Clear Lake-ben, majd az egyébként előre nem tervezett koncert után repülőgépet bérelt, hogy a következő fellépésig kényelmesen pihenhessenek a háttérzenekarával és ne kelljen buszozniuk.

A repülő a Mason City reptérről szállt fel éjfél körül, erős havazásban, majd néhány mérfölddel távolabb lezuhant. A szerencsétlenségben mind a négy utas szörnyethalt - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.