Csepregi gyermekhalál: öngyilkosságot kísérelt meg az apa, miután meghalt a kis Máté

gyermekhalál Csepreg tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kétéves kisfiú hunyt el Csepregen kedd délelőtt. Egyelőre nem tudni, mi okozta a kis Máté halálát.

A Life.hu is beszámolt arról, hogy egy gyermek holttestét találták meg kedden délelőtt egy csepregi családi házban. Az eset körülményeinek tisztázása érdekében a rendőrség büntetőeljárást indított. A házban, ahol a gyermeket megtalálták, egy ötgyermekes család él, a kiskorúakkal a tragédia idején az apa volt otthon.

Az ügyben halált okozó segítségnyújtás elmulasztása miatt indult nyomozás. Az apát, Jánost és az anyát, Alexandrát kórházba szállították, a gyermekek elhelyezéséről pedig a gyermekvédelem gondoskodott - írja a Bors.

Holttestet találtak egy családi házban Csepregen, Csepreg, 2022.02.08. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kiderült, hogy János és Alexandra is gyermekotthonban nevelkedett, nagykorúvá válásuk után keltek egybe. Környezetük szerint mindent megtettek annak érdekében, hogy gyermekeiknek jobb életet biztosítsanak, mint amilyen nekik volt. János több műszakban dolgozott, és több mellékállása is volt. Munka után, kedd reggel 7 óra körül érkezett haza a családjához. A felesége épp vásárolni indult, közben a három nagyobb fiút beadta az óvodába. Egyelőre nem tudni, mi történt, de a kétéves Máté ekkor vesztette életét. Egyesek szerint a kisfiú testét kék-zöld foltok borították.

A családfő a helyszínen öngyilkosságot kísérelt meg, felkötötte magát, de az ő életét végül sikerült megmenteni. A szülőket ezután kórházba szállították, a négy másik gyermek, Ricsi, Félix, Jankó és Szebasztián ideiglenes elhelyezéséről a gyermekvédelem gondoskodott.

"Az öcsémet biztosíthatom a szeretetemről, még akkor is, ha kiderül: ő ölte meg Mátékát! Ezt csakis úgy tudom elképzelni, hogy éppen nem volt magánál! Példás családapa, nekem bárki elhiheti!" – nyilatkozta az édesapa testvére, Tünde.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.