18 nőt vett feleségül az indiai "Tinder-csaló", aki megszökött feleségei pénzével

Forrás: AFP/Kristiansen, Tore/Tore Kristiansen -
átverés Tinder-csaló házasság szélhámos indiai Tinder-csaló India
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes átverésről számolt be nemrég az indiai sajtó. Egy magát orvosnak hazudó férfi évtizedeken át ugyanazzal a módszerrel csalt ki pénzt gyanútlan nőktől. Mindegyik áldozatát feleségül vette, majd pár nappal az esküvő után lelépett a nők pénzével.

Az indiai Bibhu Prakash Swaint február elején tartóztatta le a rendőrség, miután az egyik felesége tavaly feljelentette a 67 éves férfit. A nyomozás során kiderült, hogy Swain 1978-ban házasodott meg először, majd ezt követően további tizenhét nőt is az oltár elé vezetett. A rendőrség néhány héttel azelőtt tartóztatta le a csalót, hogy újabb két nőt átvert volna.

Az indiai férfi szinte ugyanazt csinálta, mint a Tinder-csaló Forrás: AFP/Kristiansen, Tore/Tore Kristiansen

A módszere minden esetben ugyanaz volt: magát művelt, vezető beosztásban dolgozó orvosnak hazudta, és szinte kivétel nélkül tanult, diplomás nőket csapott be kitalált életével. Az esküvő után azt mondta az áldozatoknak, hogy vészhelyzetbe került, és sürgősen pénzre van szüksége. A nők pedig segítettek rajta, a férfi ezután a kapott pénzzel, ékszerekkel együtt eltűnt.

A férfi hasonló módszerekkel csalta ki a pénzt az áldozataiból, mint a Netflix dokumentumfilmjében bemutatott Tinder-csaló. Az indiai férfit a hatóságok a fentiek mellett azzal is megvádolták, hogy 13 bankból 42 millió forintnak megfelelő rúpiát "lopott el". Nem ez volt az első stiklije, ugyanis tíz évvel ezelőtt diákok egy csoportjának nem létező állásokat ígért – írja a 24.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.