Rákos édesanya menekül gyerekeivel az orosz-ukrán háború elől

Forrás: Shutterstock -
Oroszország Ukrajna háború Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború rák Szlovákia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ukrajnát múlt csütörtök óta próbálja elhagyni a civil lakosság egy része. Az orosz-ukrán háború elől menekülő lakosság a szomszédos, biztonságos országokban keres átmeneti menedéket. Az első három napban hatvanezren érkeztek Magyarországra, de sokan menekültek Szlovákiába, Romániába és Lengyelországba is.

A menekültek közt van Alana is, aki férjével és két kisgyermekével együtt, autóval utazott el Ukrajnából. A család a Pozsonyban tanuló nagylányukhoz tart, és abban reménykednek, hogy ott nemcsak nyugalomra és biztonságra, hanem megfelelő orvosi ellátásra is lelnek majd. Az anyuka ugyanis rákos, és az élete múlhat azon, meddig kell nélkülöznie a kezeléseket.

Eddig kórházban ápolták, de a háború miatt már nem tudák vállalni a gyógyítását. (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

A család azért döntött úgy, hogy a beteg anyukával együtt útra kelnek, mivel az ukrán kórház már nem tudta vállalni, hogy a háború alatt tovább kezelik Alanát. Az édesanya pedig saját egészségénél is fontosabbnak tartja, hogy gyerekeit biztonságban tudhassa, ezért vállalta a több órás autóutat – írja a Bors.

Az orosz-ukrán háborúról szóló legfrissebb híreket ide kattintva követheted figyelemmel. Ha pedig segíteni szeretnél a harcok elől menekülő családokon, ebben a cikkben számtalan hasznos tippet és tanácsot találsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.