Újszülött ikreikkel Ukrajnában ragadt egy brit pár: 13 évet vártak arra, hogy szülők lehessenek

Oroszország Ukrajna Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború újszülött ikrek újszülött béranya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Oroszország múlt héten indított inváziót Ukrajna ellen. A civil lakosság jelentős része nem szeretne részt venni a háborúban, ezért aki csak teheti, megpróbálja elhagyni Ukrajnát. A kijutás azonban nem olyan egyszerű, hiszen a harcképes férfiak számára a kormány megtiltotta a kiutazást és az ügyintézés sem minden esetben zökkenőmentes.

Egy brit házaspár három héttel ezelőtt érkezett Ukrajnába. Manisha és Metaish Parmar régóta próbálkoztak már a gyermekáldással, de a hölgynek nem sikerült teherbe esnie. A pár ezért úgy döntött, egy béranya segítségével hozzák világra gyermekeiket. A program sikeres volt, 13 év sikertelen próbálkozás után a napokban megszülettek Manisha és Metaish ikrei.

A házaspár szeretett volna jelen lenni a szülésnél, ezért utaztak Ukrajna fővárosába, Kijevbe. Arra viszont gondolni sem mertek, hogy a rémálom valóra válik és kitör az orosz-ukrán háború. A szülőkkel tartott a hosszú útra a férj édesanyja és édesapja, így a picikkel együtt hatan rekedtek a háborús övezetben.

A család a brit közszolgálati rádió, a BBC Radio 5 adásában mesélt arról, hogy nagyon félnek, és amikor megszólalnak a légoltalmi szirénák, minden esetben az óvóhelyre kell vonulniuk.

Az országot csak úgy tudják elhagyni, ha a határon felmutatják a szükséges papírokat, amelyekkel igazolni tudják, hogy nem ukrán állampolgárok. Ezeket azonban a Kijevtől 14 órányi autóútra nyugatra található Lviv városában kaphatnák készhez. Ehhez azonban a háborús övezeten kellene keresztülautóznia a négy felnőttnek és a két újszülöttnek. A hatóságok ráadásul fejenként 20 literben korlátozták a megvásárolható üzemanyag mennyiségét, így nem lenne elég benzinjük sem az útra.

A szülők kétségbeesettek, nem tudják hogyan fogják elhagyni Ukrajnát – írja a Mirror.

Ha szeretnél segíteni a háború elől menekülő embereken, ide kattintva megnézheted, mit tehetsz a menekültekért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.