Rendkívüli Jónak lenni jó! kampány indult az orosz-ukrán válság menekültjeinek: így segíthetsz

Fotó: Koncz Márton - Origo -
segélyakció segítségnyújtás orosz-ukrán konfliktus Orosz-ukrán háború menekültek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A háború elől menekülők megsegítéséhez csatlakozva rendkívüli Jónak lenni jó! jótékonysági kampányműsort indított a közmédia. Folyamatosan érkeznek a felajánlások.

A Híd Kárpátaljáért segélyakcióhoz csatlakozva rendkívüli Jónak lenni jó! jótékonysági kampányműsort indított hétfőn a közmédia. A műsorban a nézők figyelmébe ajánlották a 1357-es adományvonalat, a nemzeti segélyvonal hívásával 500 forinttal lehet támogatni a Híd Kárpátaljáért összefogást. Az adományvonal tárcsázásával a legnagyobb segélyszervezethez jutnak el a felajánlások. Emellett a 11711711-22222222 számlaszámra is várják az adományokat.

A beregsurányi határon állnak sorba a háború elől menekülők Fotó: Koncz Márton - Origo

A közmédia létrehozta az uzenet@mtva.hu címet, amelyen a rokonok, családtagok üzenhetnek egymásnak. A szervezett és összehangolt segítségnyújtásban a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt is részt vesz. Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke a műsorban elmondta, hogy a szervezet a Karitatív Tanácson belül a háború elől menekülők lakhatásának megoldásán dolgozik. A segélyszervezet feladata, hogy regisztrálják a lakossági felajánlásokat.

Aki szállást és ellátást szeretne felajánlani, a Máltai Szeretetszolgálat ukranvalsag@maltai.hu vagy a karpataljaert@maltai.hu e-mail címen teheti meg. A jelentkezőket regisztrálják és felveszik velük a kapcsolatot. "Ez nem kis feladat, ha ezt jól csináljuk, akkor zökkenőmentesen tudjuk a rászorulók számára biztosítani a legfontosabbat, hogy legyen fedél a fejük felett" - mondta.

Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke a műsorban elmondta: az érintett határ menti települések polgármestereivel egyeztetve megtudta, hogy nagy szükség van vitaminokra a térségben, ezért 20 millió forintot meghaladó értékű multivitamint és C-vitamint szállítanak a napokban Záhonyba a Híd Kárpátaljáért programmal együttműködve. Beszámolt arról is, hogy a cég dolgozói is szívvel lélekkel segítenek, gyűjtést szerveztek a menekülőknek - írja az MTI. A határon minden segítségre szükség van, korábban összeszedtük, mik a legfontosabb adományok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.