Szörnyű tornádó csapott le: többek halálát okozta az ítéletidő

Forrás: Shutterstock -
időjárás halottak tornádó Iowa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tornádó sújtott le szombaton az amerikai Iowa állam Winterset nevű településére, legalább hatan életüket vesztették - közölte a Des Moines Register című iowai lap a helyi hatóságokra hivatkozva.

A tagállami székhelytől, Des Moines-től délnyugatra található Winterset településére a késő délutáni órákban csapott le a 332 kilométer/órás, széllökésekkel kísért tornádó.

A Des Moines Register honlapján megjelent információk szerint két gyerek és négy felnőtt vesztette életét, a településen pedig komoly károk keletkeztek.

Képünk illlusztráció Forrás: Shutterstock

Az ítéletidő Des Moines-t sem kímélte, a tagállami székhelyen több mint tízezren maradtak áram nélkül a heves viharok következtében.

A tornádók nem csak Amerikában pusztítanak: tavaly ősszel Olaszországban ketten vesztették életüket egy hasonló viharban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.