Borzalmas! Zebrán gázolták el a magyar válogatott kenust

Forrás: Shutterstock -
gázolás magyar válogatott kenus baleset Horányi Dóra kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Múlt pénteken egy budapesti zebrán gázolták el Horányi Dórát, az Újpest 20 éves magyar válogatott kenusát. A fiatal sportolónak mindkét lábszára eltört, és megrepedt a jobb térde.

Az UTE olimpikon kenusának lábait még a baleset napján megműtötték a Szent János Kórházban, de még egy további műtét vár rá. Horányi Dóra hat hétig biztosan ágyhoz lesz kötve, de optimistán tekint a jövőbe - írja a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

"Igazából a körülményekhez képest jól vagyok, fájnak a lábaim, de fájdalomcsillapító nélkül is bírom"
- nyilatkozta a szövetség honlapján a sportoló, aki tavaly még a tokiói olimpiára is kvalifikálta magát.

Horányi Dóra Forrás: kajakkenusport.hu

"A Budafoki úton, a Lágymányosi Spari közelében akartam átkelni a zebrán. Láttam, hogy az autóknak sárgára váltott a jelzőlámpa, az egyik már meg is állt, én pedig hozzá vagyok ahhoz szokva, hogy ilyenkor gyorsan zöldre vált a gyalogos lámpa, ami itt nem így volt, vagyis túl hamar léptem le az úttestre. Sajnos egy autós pedig pont gyorsított, hogy még átérjen a sárgán, és elütött. A baleset utáni első gondolatom az volt, hogy mi van, ha nem fogok tudni lábra állni, ha nem fogok tudni sportolni" - folytatta a 20 éves lány, akinek a párja is látta a balesetet.

A sportoló azt is elmondta, hogy az autót 23-24 éves nő vezette. Hogy meddig kell kórházban maradnia, az még az előtte álló műtéttől, és attól függ, hogy a bőre milyen gyorsan tud regenerálódni a nyílt törés után.

Egy nemrég történt szörnyű baleset miatt teljesen elveszítheti a látását a kétszeres olimpiai és világbajnok bokszoló.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.