Szörnyű baleset: elveszítheti látását az olimpiai bajnok bokszoló

Forrás: Shutterstock -
baleset Guillermo Rigondeaux bokszoló látás vesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy szörnyű baleset miatt teljesen elveszítheti a látását a kétszeres olimpiai és világbajnok bokszoló, Guillermo Rigondeaux. A 41 éves kubai származású sportoló még 2009-ben került a profik közé. Rigondeaux az otthonában babot főzött, amikor felrobbant a kuktája, ő pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett.

"A legrosszabbra gondoltunk, nagyon rosszul nézett ki a robbanás után, de reméljük, felépül" – mondta a menedzsere, Alex Bornote.

Az ökölvívóra még több vizsgálat is vár, abban bíznak, hogy csak a retinája sérült meg, különben akár műtétre is szükség lehet. Legrosszabb esetben elveszítheti látásának a 80 százalékát. Az azonban bizakodásra ad okot, hogy a bokszoló már fényeket és árnyakat is érzékel - írja a Blikk.

Halálos baleset történt vasárnap este Budapesten a Budafoki úton. Felborult egy személygépjármű, a sofőr pedig a helyszínen életét vesztette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.