Krokodil, kecske és tehén is lehet menyasszony: bizarr állatházasságok a világból

Forrás:Shutterstock -
ember kutya szerelem állatházasság tehén magazin béka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyesek már fiatalon megtalálják a szerelmüket, a nagy Ő-t, akivel örök időkre szeretnék összekötni az életüket. Sokan azonban nem ennyire szerencsések, de talán az egyedül élők sem gondolkodtak még azon, hogy egy állatot kísérjenek az oltár elé.

Van azonban néhány ember, aki egy állatban találta meg élete szerelmét. Habár a törvények sehol sem teszik lehetővé az ember-állat házasságot, informálisan mégis sor került néhány ilyen bizarr ceremóniára.

A kacér tehén

Nagy felháborodást váltott ki, amikor egy balinéz tinédzsert, az akkor 18 éves Ngurah Alit rajtakapták egy tehénnel. A fiú azt állította, hogy az állat flörtölt vele és ezért nem tudott ellenállni a kísértésnek. Mivel Ali szülőfalujában a tehén szent állat, a helybeliek kényszerítették a fiatalt, hogy rituális szertartáson vegye feleségül az állatot. A tehén a ceremónia után életét vesztette, de arról nem írnak, hogy véletlenül fulladt-e vízbe, vagy szándékosan végezték ki az ártatlan jószágot.

A békakirályfi

Gyerekkorunkban sokszor hallottuk azt a mesét, amelyben egy csók kell ahhoz, hogy a békává változtatott herceg újra ember lehessen. A történet pár éve majdnem valósággá vált Indiában, ahol két hétéves kislányt házasítottak össze két békával.

Békakirályfi Forrás:Shutterstock

A falubeliek varázserőt tulajdonítottak a szertartásnak, és azt remélték, ezzel elejét vehetik a környéken tomboló fertőző betegségeknek. A falu nyugati felén élők a kislányok, míg a keleti lakosok a békák rokonait játszották a ceremónián, amely, akárcsak egy rendes esküvő, hatalmas lakomával zárult.

Kecskére hozomány

Egy szudáni férfi éjjel fura hangokat hallott a kertjéből. Felkelt, és azonnal kirohant, hogy megnézze, mi történik, azonban nem volt felkészülve a látványra. Egy idegen férfit látott, amint éppen közösül az egyik kecskéjével. Rákiáltott az erőszaktevőre, aki annyira megijedt, hogy leesett az állatról, így a tulaj elfogta és megkötözte. Másnap elvitte a vének tanácsához, akik arra kötelezték a kecskével háló férfit, hogy fizessen az állat tulajdonosának 15 ezer szudáni fontnyi (11 ezer forint) hozományt, mivel az állattal úgy bánt, mint más a feleségével.

Szabadítsátok ki, Cindyt!

Szerelem volt első látásra. Ezt állította Sharon Tendler, aki tizenöt évnyi ismerkedés után ment hozzá egy delfinhez. A brit nő már régóta látogatta az állatot az izraeli üdülőövezetben, végül 2005-ben döntötte el, hogy feleségül megy a közel negyvenéves palackorrúhoz. Az esküvőt a turisták legnagyobb megdöbbenésére a dokknál tartották, ahol Sharon fehér menyasszonyi ruhában jelent meg. A házasság sajnos nem tartott sokáig, mivel fél évvel később elhunyt a Cindy nevet viselő delfin.

Hidegvérű menyasszony

Több mint 200 éve élő hagyomány az egyik mexikói halászvároskában a krokodilesküvő. Minden évben sor kerül a rituáléra, melynek során a polgármester összeházasodik egy nőstény krokodillal. Erre a helybeliek szerint azért van szükség, mert csak így biztosíthatják a magas halhozamot. A ceremónia előtt megkeresztelik az állatot és menyasszonyi ruhába öltöztetik, a száját pedig összekötözik, nehogy megharapja a vőlegényt.

Átok ellen esküvő

Szinte teljesen lebénult, és egyik fülére megsüketült az az indiai férfi, aki évekkel ezelőtt halálra kínzott két kutyát, majd a tetemeiket felakasztotta egy fára. A vallási vezetője szerint az elkövetett bűn okozza a szenvedését, és csak úgy tudja megtörni az átkot, ha összeköti az életét egy ebbel. Selvakumar egy rituális szertartás keretében vett feleségül egy kutyát, de nem tudni, hogy sikerrel járt-e és kigyógyult-e a betegségből.

A boldogító "miaú"

Németországban tiltott az ember-állat házasság, ezért egy aprócska trükkhöz kellett folyamodnia Uwe Mitzscherlichnek. A német férfi ugyanis szerette volna feleségül venni asztmától szenvedő, haldokló macskáját. Tíz éve éltek már együtt, rengeteg időt töltöttek összebújva, együtt is aludtak, így egyértelmű volt a német úr számára, hogy ezzel a gesztussal szeretne elbúcsúzni a szeretett állattól. Hogy kikerüljék a törvényt, Uwe felbérelt egy színésznőt, hogy játssza el a ceremónián Cecíliát. A nő elsőre azt hitte, hogy egy átverés résztvevője, de végül belement a játékba, amelyért 300 eurót, mai áron számítva 115 ezer forintot kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.