Újszülött kiskutyákat kellett otthon hagynia a 92 éves ukrán menekült néninek

Forrás: Facebook/Lesia Smykovska -
kutya háború Orosz-ukrán háború kiskutya menekült orosz ukrán háború újszülött kiskutya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A több mint húsz napja tartó orosz-ukrán háborúban emberek millió voltak kénytelenek elhagyni otthonaikat. A menekülés közben viszont nem hagyták magukra szeretett kiskedvenceiket sem, akiket a bunkerekbe is magukkal vittek. Egy idős néni azonban újszülött kutyáit már nem tudta kimenekíteni.

Valentina néni Ukrajna második legnagyobb városából, az ostrom alatt álló Harkovból érkezett Magyarországra. Az orosz-ukrán határ közelében fekvő település egy része már megsemmisült, de még mindig folyamatosak a bombázások. A városban rekedt civilek minden lehetőséget megragadnak, hogy menekülhessenek.

Az egyik ilyen pillanatnyi tűzszünet alatt hagyta el Harkovot Valentina néni is, akit saját családja menekített ki az ostromlott városból. A 92 éves hölgy sosem gondolta volna, hogy a második világháború után ismét megtapasztalja a legrosszabbat, és veszélybe kerül az otthona. A néni kutyájával érkezett a magyar-ukrán határátkelőre, ahol szívszaggató történetet mesélt el.

Megdöbbentő fotók a háború elől menekülő ukránokról: házi kedvenceiket sem hagyták hátra Forrás: Facebook/Lesia Smykovska

"Éppen arra gondoltam, milyen csodálatos, hogy több új élet érkezik a Földre a szemem láttára, amikor a családom kizökkentett az örömből. Közölték, hogy úgy, ahogy vagyok, indulnom kell, mert éppen van egy kis fegyverszünet, és nem várhatjuk meg, hogy újra lőjenek. Nagy bánatomra ott kellett hagynom a kiskutyákat! Remélem, az otthon maradt férfiak a gondjukat viselik" – mondta a Borsnak Valentina néni.

Ha szeretnél segíteni a háború elől menekülő embereken, akkor ide kattintva tudod megtenni, valamint ebben a cikkben megnézheted, mit tehetsz a menekültekért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.