Nem Krisztus testét csavarták a torinói lepelbe - állítja egy brit történész

Forrás: Shutterstock -
Biblia ereklye torinói lepel kereszténység vallás Krisztus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte sokkolta a közvéleményt egy brit tudós, aki meggyőződéssel állítja, hogy az egyik legszentebb vallási ereklye csak kitaláció.

A hagyomány szerint Jézust a halála után ideiglenes egy lenvászon anyagba helyezték, és a szent test nyomott hagyott a leplen. Ez az ereklye sosem volt a római katolikus egyház tulajdonában, mégis sokan az egyik legszentebb keresztény jelképnek tekintik. A számtalan tudományos vizsgálat ellenére sem sikerült még bizonyítani, hogy valóban Krisztus testét csavarták volna a lepelbe.

Heves viták zajlanak a torinói lepel hitelessége körül.

A torinói leplet már többször is megvizsgálták Forrás: Shutterstock

Egy brit történész, bizonyos David Adkins szerint a lepel csak kreáció, és sosem őrzte Jézus testét. Az anyagon kirajzolódó emberalak a tudós szerint nem a megváltót ábrázolja, hanem egy szobor hagyott nyomot a leplen. Adkins ugyanis úgy véli, hogy burtoni szerzetesek készítették azt a szobrot, amelyet végül a lepelbe csavarva a pincében tároltak. Az idő során az alabástrom anyag reakcióba lépett a helyiség nedves levegőjével és "megfestette" az anyagot.

Adkins szerint ebben remek üzleti lehetőséget láttak a szerzetesek, akik az elképzelése szerint saját vérükkel is összekenték az anyagot, hogy még hitelesebbé tegyék – írja a DailyStar cikke nyomán a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.