Késsel és fejszével támadta meg két tanárát egy diák Svédországban

Forrás: TT News Agency via AFP/TT/Johan Nilsson -
középiskola vérengzés Malmö Svédország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább két ember megsérült a dél-svédországi Malmö városának egyik középiskolájában történt súlyos, erőszakos cselekményben. Egy gyanúsítottat a hatóságok őrizetbe vettek - közölte hétfőn délután a helyi rendőrség.

A sérülteket mentővel vitték kórházba, állapotukról egyelőre nincsenek értesülések, ahogy a Malmö belvárosában lévő oktatási intézményben történtek pontos hátteréről sem. A rendőrség mindössze súlyos bűncselekményről számolt be, s arról, hogy a helyzet időközben "ellenőrzés alá került" - írja az MTI.

Rendőrök és kommandósok vonulnak a svéd középiskolába Forrás: TT News Agency via AFP/TT/Johan Nilsson

Az Aftonbladet című svéd lap azonban arról számolt be, hogy a Malmö Latin Iskola diákjai a tantermekben kerestek menedéket, mert egy 18 éves diák fejszével és késsel megölt két középiskolai tanárt. Közel 50 tanuló látta az esetet.

Fredrik Hemmensjo, a középiskola igazgatója "abszolút borzasztónak" nevezte a történteket.

A középiskolának mintegy 1100 diákja van. Az SVT közszolgálati televízió szerint a hallgatók éppen musicalt próbáltak a késő délután történtek idején. A Malmö Latin Iskolát 1406-ban, pápai oklevéllel alapították, eredetileg a latin nyelv és a keresztény tanok oktatására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.