Aggasztó számok: Tízezerhez közelít a napi koronavírussal fertőzöttek száma Belgiumban

emelkedés járvány Belgium fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Továbbra is emelkedik a koronavírus-fertőzéses új esetek, és a járvány miatt kórházban ápoltak száma Belgiumban. Az egyhetes napi átlagos fertőzésszám ismét megközelítette a tízezret - közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű, belga napilap kedden.

A belga közegészségügyi hatóság keddi tájékoztatása szerint

Belgiumban az elmúlt hét napban átlagosan 9953 ember szervezetében mutatták ki a koronavírust. A mutató 25 százalékkal haladja meg az előző hétnapos időszak adatait.

Naponta átlagosan 169 embert szállítanak kórházba koronavírus-fertőzés miatt, ami 17 százalékos növekedést jelent egy hét alatt. Belgiumban jelenleg 2263 embert ápolnak kórházban a vírusfertőzés miatt, számuk egy hét alatt 11 százalékkal emelkedett. A kezelt fertőzöttek közülük 179-et ápolnak intenzív osztályon, számuk 1 százalékos emelkedést mutat.

Koronavírus - Belgiumban ismét tízezerhez közelít a napi fertőzöttek száma Forrás: Shutterstock

A koronavírus-fertőzés következtében elhunytak átlagos száma csökkent, a mérséklődés üteme azonban lassult. Naponta átlagosan 17 fertőzött beteg hal meg Belgiumban, átlagos számuk egy hete 19 volt.

Belgiumban naponta hozzávetőleg 37 600 koronavírus-tesztet végeznek, 28,4 százalékos pozitivitási arány mellett. Az arány 3,8 százalékkal több, mint egy hete.

Közölték azt is, hogy a teljes belga lakosság 80,1 százaléka kapott legalább egy adag koronavírus elleni vakcinát, 79,2 százaléka pedig két adagot. Az emlékeztető oltást a lakosság 61,5 százaléka vette fel Belgiumban.

A járvány kezdete óta 3 millió 728 ezer 945 ember szervezetében mutatták ki a koronavírus jelentlétét, a halálos áldozatok száma 30 575 Belgiumban.

Még több hírt a koronavírussal kapcsolatban ITT olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.