Orosz-ukrán háború: szívműtétre váró fiukkal menekültek a bombázások elől

szívműtét orosz-ukrán konfliktus Orosz-ukrán háború
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orosz-ukrán háború miatt volt kénytelen menekülni egy család a harkivi kórházból, ahol azért voltak, mert kisfiuk szívműtétre várt.

Az orosz-ukrán háború miatt rengetegen kénytelenek elhagyni az otthonukat, Eugénia és Vitalij is így döntöttek. A bombázások elől menekültek három gyerekükkel: ők akkor épp a harkivi kórházban voltak, mert legkisebb gyerekük szívműtétre várt - erről az Ökumenikus Segélyszervezet írt Facebook-oldalukon.

"Eugénia és Vitalij három gyermekükkel, 11 éves fiukkal, 8 éves lányukkal és 10 hónapos kisfiukkal érkezett Harkivból Lembergbe. Épp a harkivi kórházban voltak, amikor a bombázások megkezdődtek, mivel 10 hónapos fiuk, Ivor szívműtétre várt. A folyamatos támadások miatt kénytelenek voltak elhagyni a kórházat és a várost. Lembergbe több mint 1 nap alatt jutottak el. Vonattal érkeztek, a gyerekek az állomásokon és a vonat padlóján tudtak csak aludni, a legkisebb édesapja karjai közt is gyakran felsírt. Nem volt semmi élelmük, amíg a segítőpontnál nem kaptak. Átmenetileg egy menekült szállásként működő lembergi iskolában kaptak helyet. De már itt is a légiriadó ébresztette fel őket éjjel, így inkább tovább utaznának, hogy soha többet ne kelljen ezt a hangot hallaniuk. Alig volt náluk valami, amikor útra keltek, csak a gyerekeknek tudták a legfontosabbakat elhozni, csak a menekültszálláson kaptak ruhákat és higiénés termékeket. Nagyon hálásak a sok segítségért, amiben eddig részesültek. Szeretnék, ha Ivor mielőbb áteshetne a szívműtéten, a háború után pedig vissza akarnak térni Ukrajnába" - írta a szervezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.