Részletek a malmöi vérengzésről: a gyilkos diák maga értesítette a rendőrséget

Forrás: TT News Agency via AFP/TT/Johan Nilsson -
gyilkosság Malmö diák tanár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu is beszámolt arról a szörnyűségről, ami március 21-én hétfőn történt a svédországi Malmöben: egy 18 éves diák fejszével és késsel megölte két középiskolai tanárt. Az eset részleteit most hozták nyilvánosságra.

A Malmö Latin Iskolában egy fiú fejszével és késsel olyan súlyosan megsebesítette két tanárát, hogy azok életüket vesztették. A diák önként adta fel magát, ő értesítette a rendőrséget is.

A fiú ügyvédje elmondta, hogy védence beismerő vallomást tette, a kihallgatást végigsírta, nagyon zavartan viselkedett. A diák indítéka ismert, pontos részleteket azonban nem lehet tudni, csak annyit, hogy a tettes gyűlölte a tanárait.

Rendőrök és mentősök a malmöi iskola előtt Forrás: TT News Agency via AFP/TT/Johan Nilsson


Az Aftonbladet svéd lap azt írta, az egyik tanárnő 51 éves volt, és három lánygyermeket hagyott maga után. Férjének a vérengzés napján volt a születésnapja. Az áldozat édesapja elmondta, lánya médiát és angolt tanított, a diákjaiért mindent megtett, nagyon szerették őt.

Az elkövető introvertált fiú volt, szerette a számítógépes játékokat, sokat rajzolt, és szívesen járt edzőterembe. Társai szerint azonban tavaly télen nagyon megváltozott, még zárkózottabb és csendesebb lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.