Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború Honvédelmi Minisztérium
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az utóbbi hetekben az orosz-ukrán háború az egész világot foglalkoztatta. Rengetegen félnek attól, hogy később feszültebb lesz a helyzet, és esetleg más országok is belefolynak a szomszédságunkban folyó konfliktusba. Legutóbb sokakat megrémített, hogy nemrég a Magyar Honvédség Parancsoksága nevében behívóparancsot kaptak rendhagyó hadi állapot miatt.

Azonban a Magyar Honvédelmi Minisztérium figyelmeztetett mindenkit, hogy csupán egy aljas átverésről van szó.

Forrás: AFP

„Nincs mozgósítás hazánkban, nincs bejelentve hadiállapot, ezért az álhírektől és a magyar emberek félrevezetésétől a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség is elzárkózik. A Honvédelmi Minisztérium és Magyar Honvédség nem küld ki Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának aláírásával ilyen behívóleveleket.

Szeretnénk megnyugtatni a közvéleményt, ezért mindenkit arra kérünk, hogy a minden alapot nélkülöző, valótlan híreszeléseket ne higgyék el. Magyarországon béke van, amelynek megőrzéséért a Magyar Honvédség valamennyi katonája dolgozik. A Magyar Honvédségnek vannak önkéntes tartalékosai, akik saját elhatározásukból jelentkeztek tartalékos katonának. Kizárólag ezek az önkéntesek kapnak értesítést egyes feladatokra a Honvédségtől."

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos cikkeinket itt olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.