Kiderült, segít-e a csütörtökön érkező csapadék a szárazságon

eső időjárás-előrejelzés csapadék szárazság időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csütörtökön várható érdemi csapadék sem javít jelentősen a szárazságon - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az elmúlt három hónapban alig esett. Az ország középső részén nagyobb területen is 70-80 milliméter fölötti az "anomália", a hegyvidéki területeken viszont - ahol általában jóval több csapadék hullik - 90-100 milliméternyi csapadék hiányzik a földekről.

Most csütörtökön várható érdemi csapadék. Ekkor az ország szinte teljes területén valószínű 5 milliméternyi csapadékmennyiség, többfelé 10 milliméternél is több hullhat. Viszont még kisebb körzetekben is csak legfeljebb mérsékelt esélye van a 20 milliméternyi csapadékösszegnek.


A várható csütörtöki esőzés életmentő lehet, de - mint kiemelték - a szárazság jelentős mérséklése szempontjából ennél (jóval) több kell.

Pénteken és szombaton - nagyobb bizonytalanság mellett - csapadékhullám érkezhet, ami javíthat a helyzeten, de ebben még nagyobb a bizonytalanság - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.