Ezüstérmes lett a magyar pavilon a Dubaji Világkiállításon: több mint egymillióan látogatták meg

Forrás: Facebook - Hungary at Expo 2020 -
ezüstérem látogatás utazás dubaji világkiállítás Dubaj Dubai
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dubaji Világkiállításon a legjobban bemutatott tematika kategóriában a magyar pavilon ezüstérmet nyert a Világkiállítások Nemzetközi Szövetségétől - tájékoztatta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) csütörtökön az MTI-t.

A 192 országot felvonultató, csütörtökön záródó világkiállításon az MTÜ adatai szerint a magyar pavilont a hét elejéig több mint egymillióan látogatták meg.

Tóth Andrea, az Expo 2020 Magyarország Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója korábban elmondta, hogy a legfontosabb turisztikai desztinációkat mutatták be a kiállításon, hogy "minél több turista érkezzen Magyarországra, és minél több látogató tapasztalja meg személyesen is azt a csodát, amit Magyarország rejt".

A pavilont Makovecz Imre tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte, majd 17 magyar ács állította össze hónapokon keresztül.

Központi témája a víz, és az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épület Magyarország páratlan vízkincseit, kialakulásukat, történetüket mutatja be, különösen nagy hangsúlyt helyezve a természetes vízkészletre, a gyógy- és termálvizekre, valamint a balneológiára.

A magyar pavilon Forrás: Facebook - Hungary at Expo 2020

Ördög Nóra és családja is ellátogattak a Dubaji Világkiállításra, ám a repülőút nem indult zökkenőmentesen. A gyönyörű műsorvezető így írt a magyar pavilonról:

"Ami hirtelen eszembe jut, hogy nagy büszkeség volt magyarnak lenni az @expo2020dubai - n❤️
Napközben is próbáltunk egyszer bejutni az @expo2020hungary pavilonba, de óriási sor kígyózott az épület előtt. Utólag azt mondom, a lehető legszerencsésebben alakult, hogy végül ott fejeztük be a napot. Méltó megkoronázása volt. Csak üldögéltünk a teraszon, ettünk-ittunk, és egyáltalán nem akartunk elindulni. Egyszerűen otthon voltunk..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.