Édesanyja elvesztéséről vallott a Jászai Mari-díjas színésznő: "Együtt választottuk ki a ruháját, amiben elhamvasztották"

Forrás: Falus Kriszta -
Kováts Adél család tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kováts Adél, Jászai Mari-díjas színésznő őszintén beszélt édesanyja elvesztéséről.

Kováts Adél édesanyja a Korányi hospice-házban töltötte utolsó napjait. A színésznő a Klubrádió Szavakon túl című műsorában beszélt arról, hogy édesanyja elképesztő humorral kezelte, hogy tüdőrákos, és már csak néhány hete van vissza.

"Anyu rettenetesen kötelességtudó volt, iszonyú szívós. Olyan volt, hogy a legjobb formáját mindig a nagy bajok hozták ki, ez nagyon érdekes. Minden vacakságon kétségbe tudott esni, hogy nem talál valamit, de amikor arról volt szó, hogy halálos beteg, azokat a dolgokat eszméletlen humorral és könnyedséggel csinálta végig, magát a halálát is" – mondta a színésznő.

Kováts Adél Forrás: Falus Kriszta

Arról is beszélt, hogy édesanyja mindenkit felhívott, és elmondta nekik, hogy már nem fognak többet beszélni, és köszönetet mondott a családjának és a barátainak is, majd elmondta mindenkinek, hogy miért fontosak számára.

"Együtt választottuk ki a ruháját, amiben elhamvasztották. Hihetetleneket mondott. Bejött a húgom, és mondta, hogy „anya, akkor ez a nadrág jó lesz?", és akkor „hát kislányom, nadrágban nem megyünk az Isten elé" – mesélte Kováts Adél.

Nem ez az egyetlen nehézség, amivel szembenézett az utóbbi időben a színésznő. Lánya koraszülöttként jött világra, később pedig kiderült, hogy söntöt kell a fejébe operálni. Tavaly ötször műtötték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.