Páncéltörő rakétáról kapta nevét két ukrán újszülött

Ukrajna javelin Orosz-ukrán háború páncéltörő rakéta orosz ukrán háború javelin rakéta ukrán újszülött névválasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orosz-ukrán háború már több mint negyven napja tart és úgy tűnik, megmerevedtek a frontvonalak. A bucsai mészárlás, a horrormenhely és az elpusztított lakóépületek árnyékában némi felüdülést jelent, hogy a borzalmak közt is utat tör magának az élet.

A háború másfél hónapja alatt több ukrán gyermek is született, akik közül sokan az óvóhelyeken, kórházak pincéiben jöttek a világra. Minden újszülött reménnyel tölti el az ukránokat, hiszen a gyermekek jelentik a jövőt, őket különösen fontos megóvni ebben a háborúban.

Forrás: Shutterstock

Az ukránok nagyon hálásak minden segítségért, legyen az adomány vagy fegyver. Két szülő azonban furcsa módját választotta a hála kifejezésének. Az újszülöttjeiket ugyanis a Javelin páncéltörő rakéta után nevezték el. Az Egyesült Államokban gyártott fegyver nagyon népszerű az ukrán katonák körében, mivel az orosz hadsereg több járművét is sikerült vele hatástalanítani.

A kisfiú a Javelin, a kislány pedig a Javelina nevet kapta – írja a 24.hu a BBC tudósítása alapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.