Orosz-ukrán háború: Megszületett egy kislány a menedéknek használt kijevi metróban

kijevi metró Születés Orosz-ukrán háború szülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 23 éves ukrán a nő az orosz bombázások elől menekülve az óvóhelyként használt kijevi metróban talált menedékre - írja a Daily Mail nyomán az Origo. Az édesanya ott szülte meg kislányát, Miát.

Kijev lakosai az orosz bombázás elől menekülve a város metrórendszerében találnak menedékre. Ott született meg egy kislány, Mia. Az édesanyának az ukrán rendőrök segítetteki világra hozni a babát, majd mindkettőjüket kórházba szállították, a hírek szerint anya és a baba is, a körülményekhez képest jól vannak.

Február 22-én, csütörtökön Oroszország megtámadta Ukrajnát. Az emberek pánikba estek, sokan elmenekültek az országból, akik pedig maradtak, biztonságos helyet keresnek a családjuknak.

Orbán Viktor a rendkívüli EU-csúcs után így nyilatkozott.

"Egyetértettünk abban, hogy a háború semmilyen konfliktushelyzetre sem jelenthet megoldást.
Közösen elítéltük Oroszország háborús lépéseit Ukrajnával szemben, és egységesen szankciók bevezetéséről döntöttünk. (...) Döntöttünk arról, hogy több pénzt kell fordítani azoknak az országoknak a biztonságára, amelyek szomszédosak Ukrajnával, így Magyarországéra is, és több pénzt kell fordítanunk a keleti határvédelemre. (...) Világossá tettem, hogy mi ki fogunk állni Magyarország nemzeti érdekei mellett, és nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba!" - mondta többek között a miniszterelnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.