Viharos szél, hidegfront: itt az ítéletidő - Ekkor jön vissza a tavasz

Forrás: Shutterstock -
hidegfront időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elörejelzés.

Szombat


Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé, több hullámban várható eső, zápor, délen és keleten zivatar is. Délutántól ÉNy felől szakadozik a felhőzet. Az ÉNy-i szél egyre többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 10-17 fok között alakul a hőmérséklet délelőtt, ez lesz a maximum, majd délután gyors lehűlés várható. Erős hidegfronti hatás érvényesül. Rosszak lesznek a közlekedés feltételei: vizes útszakaszokra, viharos oldalszélre készülhetünk.

Forrás: Shutterstock


Vasárnap


A viharos ÉNy-i szél hatására tovább csökken a felhőzet, kisüt a nap, de délután gomolyfelhők képződnek. Főleg a Tisza mentén alakulhat ki zápor, jégdara zápor. 9-14 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfő

A napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan fordul elő zápor. Tovább mérséklődik a nyugatias szél. Reggel fagypont körül alakul a hőmérséklet, tehát több helyen lehet talajmenti fagy. Délután 15 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd, szerda


Napos, gyengén felhős időre van kilátás, csapadék nélkül. 15 és 20 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. A délies szél megélénkül - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.