Eltemették a hősi halott magyar katonát: két kislányát hagyta hátra

magyar katona hősi halott Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború Kárpátalja Jaroszláv tisztelet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan két hónapja tart az orosz-ukrán háború, az áldozatok számát pedig megbecsülni sem lehet. Katonák és civilek, felnőttek és ártatlan gyermekek is meghaltak már, ugyanis a frontvonal egyes helyeken lakott területen húzódik.

Hatalmas harcok zajlanak több ukrán városban, köztük a fővárosban, Kijevben is, ahová rendszeresen érkeznek segélyszállítmányok. Ebben segédkezett egy kárpátaljai magyar fiatal, Jaroszláv is, aki azonban nem mondta el a családjának, hogy közvetlenül a frontra megy majd harcolni. A kétgyermekes családapa a bucsai mészárlás helyszínén esett el, amikor autójukra egy orosz tank tüzet nyitott.

Két gyermeket hagyott hátra az életerős családapa Forrás: Shutterstock

Jaroszlávot a napokban helyezték végső nyugalomra Nagyszőlősön. A város utcáin végigvitték a férfi koporsóját, és aki csak tehette, kijött és térdre ereszkedve tisztelgett a hősi halált halt magyar katona előtt. Jaroszláv két lánya közül a kisebbik, a négyéves Emília még nem érti, miért nincs itthon az apja, de a 10 esztendős Alexandra már tudja az igazságot.

A Ripost képes beszámolót készített a búcsúztatóról, melyet ide kattintva tudtok megnézni.

Egyre több kárpátaljai áldozatot követel a háború: március közepén adtunk hírt arról, hogy egy nagyszőlősi magas rangú katonatiszt is életét vesztette, március elején pedig egy 20 éves fiú hunyt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.