Bucsai mészárlás: az ukránok le akarják vadászni a véreskezű alezredest

Forrás: Anadolu Agency via AFP/Emin Sansar -
Oroszország Ukrajna háború bucsai mészárlás Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború Azatbek Omurbekov Bucsa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész világot sokkolta a bucsai vérengzés. Az ukrajnai településen több mint négyszáz civilt erőszakoltak és vertek meg, végeztek ki az ukrán hírszerzés állítása szerint az orosz katonák.

Az orosz erők kivonulása után az ukránok visszavették az irányítást Bucsa felett, ekkor szembesültek a pusztítással. Egyes áldozatokat az utcán fekve, míg másokat kertekbe elásva találtak meg az ukránok, akik már be is azonosították a mészárlás felelősét.

Hatalmas pusztítás fogadta az ukránokat Bucsán és környékén Forrás: Anadolu Agency via AFP/Emin Sansar

A települést az 51460-es kódszámot viselő orosz egység, a 64-es gépesített lövészzászlóalj foglalta el. A zászlóalj a Távol-Keletről, Habarovszk térségéből érkezett. A katonák parancsnoka pedig Azatbek Omurbekov alezredes volt – írja a Blikk.

Az oroszok eközben tagadják, hogy közük lenne a Bucsán és a környező településeken történt vérengzésekhez. Az ukránok azonban bosszút esküdtek és elhatározták, hogy levadásszák a bucsai mészárosként emlegetett alezredest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.