Újabb kárpátaljai áldozata van az orosz-ukrán háborúnak: 20 éves fiú vesztette életét

Forrás: MTI/EPA/Szerhij Kozlov -
halál háború orosz-ukrán konfliktus Orosz-ukrán háború Kárpátalja
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orosz-ukrán háborúban egyre többen vesztik életüket, a legutóbbi hírek szerint egy 20 éves kárpátaljai fiatal is a konfliktus áldozatául esett. 

A kelet-ukrajnai Harkiv orosz ostromában vesztette életét egy 20 éves nagyszőlősi fiatal. Társaival aludtak még, amikor a várost támadni kezdték. A 2002-es születésű Valerij Méhes egy tüzérségi lövedék becsapódása miatt vesztette életét - írta Facebook-oldalán Olena Mudra helyi újságíró. A fiatal a Munkácsi Katonai Líceum végzőse volt 2019-ben, az azonban nem derült ki, hogy miért volt Harkivban. Ő az orosz-ukrán háború harmadik kárpátaljai áldozata - emlékeztet a Kiszó.

A pusztítás nyomai egy orosz légicsapást követően Harkivban 2022. március 3-án. Forrás: MTI/EPA/Szerhij Kozlov

A konfliktus napról napra fokozódik, péntek hajnalban tűz ütött ki az Ukrajna délkeleti részén fekvő Zaporizzsjai területen található atomerőműnél az orosz csapatok támadását követően. Rengeteg ember élete van veszélyben, köztük gyerekeké is: a kórházból az óvóhelyekre szállított betegeket mihamarabb ki kell menekíteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.