Hazaengedték az édesanyát, aki miután megszülte harmadik gyermekét, műtüdőre került

Forrás: Shutterstock -
édesanya műtüdő (ECMO) kórház koronavírus kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kereken 106 kórházban töltött nap után térhetett haza három gyermekéhez és férjéhez az édesanya. A család nem lehetett biztos abban, hogy Tímea valaha hazatér hozzájuk.

Az SZTE SZAKK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetben három kismama életét is megmentették. Mindhárom édesanya szerencsésen életet adott gyermekének, mielőtt súlyos állapotba kerültek volna. Szinte csoda, hogy egyáltalán felébredtek. Timi volt a harmadik anyuka, aki a műtüdőkezelésnek hála, hazatérhetett családjához.

A kismama még december 9-én egy rutinvizsgálat miatt ment be a kórházba, ahol egy gyorsteszt kimutatta, hogy koronavírusos. Bár lázas volt, de egyéb tünetei akkor még nem voltak. Négy nappal később azonban annyira rosszul lett, hogy mentőt kellett hívni hozzá. Még aznap megcsászározták.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

"A kórházban először javult az állapotom, majd az értékeim ismét rosszabbak lettek. Babik professzor úr végül azt mondta: nincs más lehetőség, csak a műtüdőkezelés. Anélkül előbb-utóbb feladná a szívem és meghalnék. Sokkoltak a szavai, hiszen addigra megszületett Noémi is, így már három kis életért voltam felelős. Nem volt kérdés, hogy innen ki kell jönni, túl kell élni" – mondta Timi.

"Felhívtam a férjemet, de nem búcsúzkodtam. Végig úgy álltam hozzá a kezeléshez, hogy fel fogok ébredni. A családból nyilván mindenki megijedt, aggódtak, de a férjem bízott abban, hogy erős vagyok.

"Sok mindenről lemaradtam, de próbáljuk bepótolni azt, amit csak lehet. Alig több mint két hete karácsonyoztunk például. Az újszülött kisbabám teljesen egészséges, de nagyon megviselte őt és engem is, hogy az első, meghatározó pillanatokban nem voltunk együtt. De most nincs helye szomorkodásnak, csak az örömnek, hogy élhetek és a családommal lehetek. Hálás vagyok a szegedi nővéreknek és orvosoknak, nélkülük nem éltem volna túl."

Timi nemrég töltötte be a harmincadik életévét, alapbetegsége nem volt, a súlya is megfelelő, egészséges. A terhessége miatt döntött úgy, hogy nem oltatja be magát - írja a Blikk.

Még több hírt a koronavírussal kapcsolatban ITT olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.