Egy ukrán szülésznő vallomása: két bombatámadás közt látják el a terhes nőket

UNICEF Iryna Kondratova Orosz-ukrán háború Dr. Iryna Kondratova orosz ukrán háború Harkiv Harkov
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két hónappal ezelőtt robbant ki az orosz-ukrán háború, a harcok pedig azóta sem csillapodtak. Az elmúlt hetekben emberek milliói hagyták el Ukrajnát, az egészségügyi dolgozók azonban nem menekültek el és tartják a frontot.

Az orvosoknak és ápolóknak extrém körülmények között kell ellátniuk a feladataikat. A harcok kellős közepén, a bombázások sújtotta Harkiv (Harkov) városának egyik szülészeti kórházát vezeti Iryna Kondratova. A doktornő sokak számára ismerős lehet, ugyanis nemrég egy nemzetközi akció keretében egy teljes napig ő kezelte a sztárfocista, David Beckham Instagram-oldalát.

Irynával most az UNICEF készített egy videóriportot, amelyben nemcsak a doktornőt, hanem állhatatos munkáját is megismerhetjük. Kondratova elárulta, hogy a háború első napján az összes várandós nőt és újdonsült kismamát levitték az alagsorba: ez volt életük legszörnyűbb három órája.

– idézte a Ripost a doktornő szavait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.