Sokkoló volt a látvány: túrázók szeme láttára marcangolta halálra a vadon élő őzet a kutya

Forrás: Shutterstock -
őz kutya baleset kirándulás túra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szemtanúk először képtelenek voltak sorsára hagyni a szenvedő állatot, ám mivel hiába próbálkoztak, nem kaptak segítséget, végül fájó szívvel távoztak a helyszínről.

Andrea, aki azt kérte a Blikktől, hogy csak a keresztnevét hozzák nyilvánosságra, először saját Facebook-profilján osztotta meg a sokkoló történetet, melynek egy április 23-i kiránduláson voltak szemtanúi párjával.

A kép illusztráció. Forrás: Shutterstock

– elevenítette fel a megrázó eseményeket a nő.

Bár hívták az állatkertet, a vadasparkot, néhány állatmentőt, a helyi önkormányzati rendészetet, a rendőrőket, a nemzeti parkokat, erdőkezelőket és vadásztársaságokat, érdemben senki sem segített.

– Az állatkert megadta két vadász telefonszámát, de nem értük el őket – tette hozzá keserűen a nő, aki végül belátta, hogy kénytelenek otthagyni szerencsétlen párát, mely akkor még haldoklott.

A kép illusztráció. Forrás: https://parkerdo.hu/parkerdo/25-ezer-facsemetet-ultetett-budapesten-pilisi-parkerdo/

– A Budapesti Rendőr-főkapitányság Ügyeleti Központjába április 23-án 13 óra 18 perckor érkezett bejelentés az őzet marcangoló kutya ügyében – közölte a Blikkel a BRFK szóvivője. Hozzátette: mivel időközben a bejelentő arról értesítette őket, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai kimennek, nem küldtek ki járőrt.

A Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai jelenleg vizsgálják az ügyet, szóvivőjük, Mészáros Péter hasznos információkkal szolgált a lakosság számára hasonló esetekre.

– Mindenkinek fel szeretném hívni a figyelmét arra, hogy ha hétvégén az erdőben akár csak eltéved, vagy esetleg vaddisznót lát, a rendvédelmi szerveket értesítse a 112-es hívószámon. A rendőrségnek megvannak a kapcsolatai, és értesítik majd az illetékeseket. Egy vadat még csak véletlenül se szorítsunk sarokba, nehogy – magát veszélyben érezve – emberre támadjon – ajánlotta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.