Rossz gyógyszer okozta a 16 éves tinédzser halálát: "Olyan jó, kedves lány volt"

műtét gyógyszer tinédzser tragédia kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Becky O'Brien képtelen feldolgozni, hogy 16 éves lánya nincs többé. A toxikológiai jelentés szerint öt különböző vényköteles gyógyszert találtak a vérében, köztük az epilepszia kezelésére használt Levetiracetamot; a betegségben nem is szenvedett.

A halála előtt a 16 éves Emmie-Rose Taylor kórházba került, ahol a lábán lévő tályogot akarták eltávolítani.

A műtét sikeres volt, ám miután átkerült egy felnőtt kórterembe, elkezdte magát egyre furcsábban érezni. Másnap reggel már az édesanyja nem tudta elérni telefonon. Kiderült, hogy bekerült az intenzív osztályra, ahol két nappal később életét vesztette.

Az első vizsgálat során készült toxikológiai jelentés szerint öt különböző vényköteles gyógyszert találtak a vérében, köztük az epilepszia kezelésére használt Levetiracetamot; a betegségben nem is szenvedett.

"Válaszok és Emmi-Rose nélkül maradtunk. Bevette a gyógyszereket, bízva a róla gondoskodó emberekben. Egyszerűen rossz gyógyszert adtak neki. Harcolnom kell a lányomért, és nem érzem, hogy meghallgatnak minket" - mesélte megtörten az édesanya.

"Egy gyermek elvesztését mindig rendkívül nehéz elviselni, és még nehezebb, ha ez hirtelen, jó egészségi állapot mellett történik, és nem lehet teljes mértékben megmagyarázni. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen mély gyászt és fájdalmat éreznek, és továbbra is mindent megteszünk, hogy tájékoztatást és támogatást nyújtsunk számukra bármilyen eljárás keretében, amit folytatni kívánnak" – közölte az ügy kapcsán Dr. Ian Reckless, a Milton Keynes-i Egyetemi Kórház orvosigazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.