70 kutyájának a hangszálait vágatta el a karcagi férfi

Forrás: Police.hu -
Karcag büntetés szaporító börtön állatkínzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 32 éves férfi ellen emelt vádat a Karcagi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt. A szaporítással foglalkozó férfi összesen 148, alultáplált kutyát tartott kisméretű kennelekben, orvosi ellátás nélkül. A vádlott állománya felének elvágatta a hangszálait, hogy a szomszédoknak ne tűnjön fel, milyen sok kutyája van.

A vádirat szerint a férfi 2020 őszén, Karcagon, két családi ház udvarán összesen 148 kutyát - mopsz, spániel, uszkár, spicc, westie, bichon - nevelt kisméretű kennelekben, hogy később túladjon rajtuk. A sötét, szűkös kennelekben rossz hűtőládák szolgáltak az alultáplált állatok fekhelyéül. A kutyák szőrzete rendkívül szennyezett volt, sokuk mancsait felmarta a vizelet és az ürülék. 46 ebnél viselkedészavar alakult ki - írja az ugyeszseg.hu.

Több fajta kutyát kínzott a 31 éves karcagi férfi Forrás: Police.hu

A vádlott mindezeken felül a szükséges orvosi ellátást sem biztosította az állatoknak, így az állomány több mint fele bőrbetegségben szenvedett. Hat kutyánál visszafordíthatatlan egészségkárosodás alakult ki, amely megelőzhető lett volna, ha időben orvosi ellátáshoz jutnak.

A szaporításból élő férfi igyekezett leplezni környezete előtt, hogy mekkora állományt nevel, így megbízott egy másik férfit azzal, hogy vágja el a kutyák hangszálait. Az ismeretlen férfi 2018 és 2020 között összesen 70 állat hangszálait vágta el.

Az ügyészség vádiratában letöltendő szabadságvesztést és a közügyektől való eltiltását indtványozta. Az indítvány alapján, ha a férfi beismeri tettét, egy év hat hónap letöltendő börtönbüntetés vár rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.