Ökomenikus Segélyszervezet Gyurta Dániel küzdelem Etiópia túlélés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyurta Dániel Etiópiába utazott az Ökumenikus Segélyszervezettel, hogy segítsen a helyieknek. Az úszó a Mokkában mesélt az útról Istenes Lászlónak, és szerelmének, Iszak Esztinek.

Mádai Vivien távozása után Iszak Eszter lett a Mokka új műsorvezetője. Ezúttal furcsa helyzet állt elő, ugyanis épp a szerelmével kellett interjút csinálnia, amit Istenes László nem hagyott szó nélkül.

"Eszti nem tudom, mit mond neked, de ide jár reggelente dolgozni"

- jegyezte meg Daninak poénosan, majd az Ökomenikus Segélyszervezet Etiópiában töltött napjaira terelődött a szó.

Dani elmondta, hogy élete során eddig körülbelül 93 országban járt, azonban az, amit Etiópiában tapasztalt, semmihez nem fogható.

"Látva, ahogy élnek ott az emberek, látva, hogy milyen körülmények között kell, hogy nap mint nap gyakorlatilag a túlélésért küzdenek. És egyébként ezt mégsem úgy fogják föl, hanem boldogságban élnek"

-mondta az úszó.

Gáncs Kristóf elmondta, hogy az ott élő embereknek négy órát kell sétálniuk ahhoz, hogy vízhez jussanak, de ez is szennyezett víz. Azzal, hogy ezt a kutat át tudták adni, a helyiek tiszta ivóvízhez tudnak jutni, és ezzel közel 4000 embernek segítettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.