Buliban kapott agyvérzést a magyar férfi, hajszálon múlt a tragédia

Forrás: Shutterstock -
agyvérzés házibuli mentők
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Talán az utolsó pillanatban érkeztek ki a mentők ahhoz a 35 év körüli fiatalemberhez, aki egy észak-magyarországi településen megrendezett házibuliban lett rosszul.

Az OMSZ hivatalos Facebook-oldalán megosztott történet szerint a baráti társaság először azt gondolta, a férfi egyszerűen csak sokat ivott, ám később gyanús lett számukra, hogy régóta szótlanul üldögél a kanapén, míg máskor mindig a középpontban van.

Többen próbáltak vele kontaktust teremteni, de nem jártak sok sikerrel, mivel barátjuk zavartan viselkedett és érthetetlenül beszélt. Kihívták a mentőket, akik hamar a helyszínre értek és egy épp zajló agyi katasztrófát állapítottak meg a betegnél, vagyis minden perc számított.

A tapasztalt életmentők azonnal emelt szintű ellátásba kezdtek, majd induláskor megkérték a Mentésirányítást, hogy értesítsék a legközelebbi strokeközpontot a pillanatokon belül érkező beteg kritikus állapotáról. A gyors kórházi beavatkozásokkal végül sikerült megakadályozni a páciens végleges bénulását, valamint a beszédközpontját is megmentették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.