Csuti elismerte, hogy hibáztak: közel 1 millió forintra büntette őket a versenyhivatal

Forrás: Life TV -
GVH Gazdasági Versenyhivatal GVH-bírság Szabó András büntetés Kulcsár Edina bírság Szabó András Csuti Social Guru Csuti
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kulcsár Edinát és Szabó András Csutit nemcsak két gyermekük, hanem közös cégük is összeköti. A válófélben lévő pár az év elején szinte mindennap a címlapokon szerepelt, ezúttal viszont nem a szerelmi életük miatt kerültek a reflektorfénybe.

Tegnap derült ki, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) közel egymillió forintra bírságolta az egykori szépségkirálynő és az üzletember közös cégét, a Social Gurut. A hatóság szerint ugyanis az előbb említett cég is felelős abban, hogy a Kérdezd Bongót! nevű kedves sms-játék súlyos összegekkel károsította meg a felhasználókat, köztük a gyerekeket.

A Social Guru vezetője, Csuti elismerte, hogy hibáztak és elmagyarázta, pontosan mi áll a történtek hátterében.

Csuti Forrás: Life TV

– mesélte a Blikknek az üzletember, aki azt is hozzátette, hogy ők teljesítették a Gazdasági Versenyhivatal kérését és kidolgoztak egy tevékenységi gyakorlatot érintő komplex megfelelési programot és eljárásrendet, ám ezt nem találta elégségesnek a hatóság. Ezért szabták ki most a 900 ezer forintos büntetést.

Csuti azonban elárulta azt is, hogy a hatóságtól nem kaptak pontos iránymutatást, és hisz abban, hogy ők mindent jól csináltak. A későbbi, hasonló problémák elkerülése végett felajánlották a GVH-nak, hogy dolgozzanak együtt és készítsék el közösen a közösségi média magatartáskódexét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.