A magyar tévézés történetének meghatározó alakja hunyt el, Frey Gyuszi bácsi, az első előfizető.

94 éves korában hunyt el Frey Gyuszi bácsi, aki valósággal imádta a tévét, ő volt az ország első tévés előfizetője, és egy igazi technikai zseni volt. A kőbányai műszerész az elsők között jelentkezett, hogy előfizessen egy televízióra, amire aztán majdnem egész nap várnia kellett, akkoriban ugyanis még ritkaságszámba ment a készülék.

Forrás: Shutterstock

"A Magyar Televízió meghirdette, hogy elő lehet fizetni, ehhez pedig a megadott napon be kellett menni a tévészékházba" - mondta a Borsnak a család egyik rokona, József. "Hát bizony Gyuszi bácsi előző nap odament a székházhoz, de mondták, csak másnap reggel 8-kor indul az előfizetés, mire csak annyit mondott: nem baj, megvárja. Majd leült, és ott maradt egészen másnapig. Így lett ő az első televíziós előfizető itthon." 

"Amikor 1987-ben kiadták a nem is hazai, hanem kuvaiti piacra szánt első kép a képben tévét, és Gyuszi bácsi az újságból megtudta, hogy van ilyen, azonnal elment venni egyet, abból is övé volt itthon az első" - árulta még el a rokon.

 

A férfiról ezek után számos cikk született

 

Az ország első tévés előfizetője, televízió imádó és technikai zseni - ez volt a 94 éves korában elhunyt Frey Gyuszi bácsi. A kőbányai műszerész ugyanis több évtizeddel ezelőtt elsőként ballagott be, hogy előfizessen a televízióra, majd egy egész napon keresztül várakozott az előfizetésre.