Késes ámokfutó sebesített meg többeket is egy egyetemen: az egyik sérülthöz mentőhelikopter érkezett

Forrás: Shutterstock -
késelés kés Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 34 éves elkövető többekre rátámadt, és késsel megsebesített négy embert pénteken délután a németországi Hamm város egyetemén. A tettest a hallgatók fogták le, míg a helyszínre nagy erőkkel kiérkező rendőrség őrizetbe tudta venni - közölték a német hatóságok.

A rendőrség szóvivője szerint elmúlt a veszély, a 34 éves támadó egyedül cselekedhetett. Egyelőre nem világos, hogy a Hamm-Lippstadti Egyetem hallgatója volt-e, illetve mi állhat tettének hátterében.
A dortmundi ügyészség egyik szóvivője az este folyamán közölte, hogy az elkövető pszichés betegségére gyanakodnak, ezért szombaton pszichológus fogja kivizsgálni a 34 éves férfit. A vádhatóság hozzétette, hogy nincsenek politikai indítékra, illetve tettestársakra utaló nyomok. A férfi egy diákszálláson lakott, a lakását átkutatták.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock


A férfi a folyosón többeket késsel támadott meg, majd egy előadóterem felé vette az útját, de ott a diákok le tudták fogni. Három nő és egy férfi sebesült meg, egyikük olyan súlyos sebeket kapott, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani. A nő életmentő műtéten esett át, de még mindig életveszélyben van - közölte az ügyészség.
A Hamm-Lippstadti Egyetem 2009 óta két kampusszal működik, összesen mintegy 5600 diákkal. Az oktatás súlypontját a műszaki, természettudományos, informatikai és közgazdaságtani ismeretek alkotják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.