Hamis receptekre kiváltott gyógyszerekkel kereskedett egy szegedi férfi és bűntársa

Forrás: police.hu -
gyógyszer recept bűncselekmény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elfogtak Szegeden egy férfit és egy nőt, mert hamis receptre váltottak ki gyógyszereket, amelyeket aztán külföldön értékesítettek - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-t.

A szegedi férfi az elmúlt két évben - főként Bács-Kiskun megyei és Csongrád-Csanád megyei gyógyszertárakban - olyan vényköteles szereket váltott ki, amelyek külföldön, jórészt Szerbiában nehezen hozzáférhetők. A gyanúsított bizonyos patikákban előre leadta a rendelését, majd a termékeket hamis receptek felhasználásával vette át - ismertették.

Forrás: police.hu

Társa, egy öttömösi nő néhány hete csatlakozott hozzá. A nyomozás adatai szerint megállapodtak abban, hogy a beszerzést továbbra is a férfi végzi, míg a külföldi értékesítés az asszony feladata lesz.
Július 20-án Szegeden találkoztak, ahol a nő több mint 450 doboznyi különböző típusú tablettát vett át. A nyomozók a helyszínen lefoglalták a gyógyszereket, valamint csaknem egymillió forintnyi készpénzt, ezen kívül több ezer vényt és patikai bizonylatot is találtak.
A gyanúsítottakat gyógyszerhamisítás bűntett miatt őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.