A veszprémi állatkertben esett össze egy idős nő: a családja kezdte meg az újraélesztést

Forrás: Shutterstock -
Országos Mentőszolgálat mentők újraélesztés veszprémi állatkert Veszprém állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden előjel nélkül lett rosszul az a hatvan év körüli nő, akinek a légzése is leállt a veszprémi állatkertben. A család gyors reakciójának és a mentésirányító szakszerű utasításainak köszönhető, hogy nem történt tragédia.

A veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban lett rosszul és esett össze egy hölgy a napokban. A nő és családja a hollóknál járt, amikor minden előjel nélkül elveszítette az eszméletét. A családtagok nagyon megijedtek, de azonnal tárcsázták a mentőket, majd a tapasztalt mentésirányító instrukcióit követve megvizsgálták a hölgyet, aki már nem lélegzett.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A telefonon keresztül érkezett utasítások szerint megkezdték az újraélesztést, amit a perceken belül a helyszínre érkező mentősök emelt szinten folytattak. Az időben megkezdett mellkasi nyomások sikerre vezettek és a beteget stabil állapotban szállították kórházba – számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.