Új napi csapadékrekordot hozott a hidegfront: özönvíz zúdult erre a településre

Forrás: Thinkstock -
hidegfront özönvíz Tiszakarád
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új napi csapadékrekordot hozott a szombaton érkezett hidegfront; Tiszakarádra "özönvíz" zúdult - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a honlapján.

Szombaton markáns hidegfront vonult át az ország felett. Többfelé fordultak elő heves zivatarok, nagy területen hullott jelentős mennyiségű csapadék - tudatták. A legtöbb csapadékot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszakarádon mérték, ahol 123,2 milliméternyi csapadék zúdult le néhány óra leforgása alatt. Ez új napi csapadékrekord, a korábbi rekord 105,8 milliméter volt, amelyet Fertőrákoson regisztráltak 2014-ben.

Az előrejelzés szerint vasárnap a Dunakanyar és Budapest tágabb környezetében, valamint az Alföld nyugati, középső részein időszakos, többnyire gyenge eső valószínű. Mindeközben az északkeleti megyékben inkább erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint záporok, intenzív csapadékkal kísért zivatarok lesznek jellemzőek. A délnyugati, nyugati megyékben gomolyfelhős, napos idő várható csapadék nélkül. Nagy területen megerősödhet, néhol, valamint zivatarok környezetében is viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 24 és 29 Celsius-fok között alakul, a tartósabban csapadékos tájakon azonban több fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 17 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.