Az átalánydíjasok is diktálhatnak augusztus 5-ig az MVM-nek, de kinek éri ez meg?

Forrás: shutterstock.com -
mérőóra diktálás MVM rezsicsökkentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az is diktálhat, aki átalánydíjas.

"A 2022. augusztus 1-jei árváltozás miatt rendkívüli lehetőséget biztosítunk a mérőállás bediktálására 2022. július 26-a és augusztus 5-e között. Azon ügyfelek is megadhatják mérőállásukat akiknek nem most van a diktálási időszaka, vagy az energiaszolgáltató állapítja meg a számlákban elszámolt havi mennyiséget" - az MVM holnapján. Felhívják a figylemet arra, hogy a tényleges mérőállását pontosan diktálják be a fogasztók, mert az eddigi fogyasztástól jelentősen eltérő mérőállást a számlázás során felülvizsgálhatják, és módosíthatják a hálózati elosztó leolvasása alapján.

Diktálni az mvmnext.hu/ugyfelszolgalat oldalon vagy az MVM Next appban lehet legegyszerűbben, de telefonon is bemondható az óraállás a 06 1 237 7777 számon, vezetékes telefonról pedig a 06 80 40 55 40 számon.

Az átalánydíjasok is diktálhatnak augusztus 5-ig Forrás: shutterstock.com


A Bors összeszedte, kik azok, akiknek megéri diktálni:

- Aki eddig is a meghatározott átlag alatt maradt, annál nincs jelentősége annak, hogy diktál-e, vagy sem.
- Akinél egy éven belül ingadozik a felhasznált áram- és gázmennyiség, annak érdemes lehet, főleg, ha átalánydíjas.
- Ha valaki eddig az átlag felett fogyasztott, annak érdemes lehet most diktálnia a pontosabb elszámolás miatt.
- Ha valaki eddig az átlag fölé ment, azonban most csökkentené felhasználását, annak átalánydíjasként érdemes lehet lejelentenie a jelenlegi állást, hiszen nagyon nem mindegy, hogy az eddigi magasabb fogyasztása is belelóg-e az átlagába.

Aki diktál, annak a szolgáltató külön tudja kezelni az augusztus 1-je utáni fogyasztását a korábbi időszaktól, így a korábbi átlag feletti fogyasztást garantáltan rezsicsökkentett áron fogják neki kiszámlázni.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.