solumbellula sea pen tenger bizarr élőlény felfedezés tengeritollak csápok tengeri élőlények
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudósok egy csapata közel háromezer mélyen, egy olyan tengerszakaszon végezte a kutatómunkát, ahol korábban még senki sem járt. Nagy megdöbbenésükre felfedeztek egy különleges élőlényt.

A mélytengeri kutatásokkal foglalkozó nonprofit szervezet, az Ocean Exploration Trust által használt kutatóhajó, a Nautilus legénysége vette videóra a csápos élőlényt, mely egy hosszú, vékony "szállal" kapcsolódik a tengerfenékhez. A szakértők úgy gyanítják, hogy a most felfedezett élőlény közeli rokonságban állhat a medúzákkal és a korallokkal – írja a LiveScience.

A felfedezés jelentőségét az adja, hogy ehhez hasonló lényeket eddig csak az Atlanti- és az Indiai-óceánban találtak, így könnyen elképzelhető, hogy a most levideózott szerzet egy új faj része. A Solumbellula tengeritollnak nevezett élőlény egy közel kétméteres szárral kapcsolódik a tengerfenékhez és a végén egy negyvencentis, virágra emlékeztető "fej" lebeg a vízben. Ebből lógnak ki a csápok, melyek segítségével begyűjti a táplálékot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.